Skip to content

„FIXI” Hőszigetelő és átvezető konzol fejlesztése

A kedvezményezett neve: Huszár Szerszám- és Készülékgyártó Kft.
A fejlesztés tárgya, célja: „FIXI” Hőszigetelő és átvezető konzol fejlesztése a „HUSZÁR” Kft. által
A támogatás összege: 105 990 666 Ft
A projekt:

A támogatásnak köszönhetően a Huszár Szerszám- és Készülékgyártó Kft. egy olyan új hőszigetelő termékcsaládot tud létrehozni, amely kiküszöböli a jelenleg használt termékek és folyamatok hibáit azáltal, hogy a legfejlettebb megoldások előnyeit ötvözi.

Az építmények fűtésére és hűtésére világszerte egyre több energiát használnak, az energiaköltségek pedig úgyszint növekednek. Ez ellen az építményeket bonyolult és általában vastagabb hőszigetelő rétegekkel látják el, ezek azonban kis teherbíró képességűek, rögzítési módjaik eltérőek, ezáltal nem hatékonyak. Ezen probléma kiküszöbölésére alkotja meg a Huszár Kft. legújabb termékcsaládját.

A projekt keretei között a „FIXI” termékcsalád egy fejlesztési cikluson fog átesni. Az alapötlettől kiindulva egészen a piaci értékesítésre alkalmas, független szervezetek által minősített rendszer kerül kifejlesztésre. Az új terméknek a hasonló célú ismert megoldásokkal összehasonlítva kedvezőbb tulajdonságai vannak akár a teherbíró képességet, akár a hőszigetelési képességet tekintjük. Továbbá, fontos tulajdonsága, hogy az alkalmazott új technológiáknak köszönhetően hőhídmentességet is biztosít.

A támogatásnak köszönhetően a Huszár Szerszám- és Készülékgyártó Kft. egy olyan új innovatív termékcsalád megalkotására kapott lehetőséget, amely kiküszöböli a jelenleg piacon elérhető termékek és folyamatok hátrányait, használata nem csupán a villamos hálózati vezetékek folytonosságának megvalósítására, hanem gépészeti elemek átvezetésére is alkalmas lesz.

A projekt befejezési dátuma:  2024.04.30.